2009-09-02 15:00:27• hírek • Szatmár.ro

Hétfőn leállítják a vízüzemet

Hétfőn nagyszabású munkálatokat végeznek a kakszentmártoni vízműnél, ezért egész napos vízkimaradás várható Szatmárnémetiben.

Hétfőn, szeptember 7-én, 9 és 21 óra között az Apaserv Rt. nagyszabású munkálatot végez a kakszentmártoni vízműnél, mely következtében egésznapos vízkimaradásra számíthatnak a szatmárnémetiek. A vízüzem teljes leállítására egy 10 ezer köbméteres víztartály beszerelése miatt van szükség. Ez a munkálat az ISPA projekt keretében végzett modernizáció részét képezi.

Matuz Béla, az Apaserv Rt. főmérnöke a Szatmár.ro-nak elmondta, csúcsidőben, vagyis reggel 6 és 8, illetve az esti órákban, óránkénti 1500-1900 köbméter vizet fogyaszt a város lakossága. Meghibásodás esetén, az új tartály segítségével akár csúcsidőben is biztosítani tudják a város vízellátását akár hat órán át.

Ezen a héten végzik a vízüzem leállításának előkészületeit, vagyis fertőtlenítik és feltöltik a Fagului, az ipari park és az egykori Kossuth-kert melletti vízüzem régi víztartályait. „A régi víztartályok feltöltésére azért van szükség, hogy a vízüzem leállításakor is biztosítani tudjuk a minimális víznyomást a rendszerben. A legtöbb helyen annyira alacsony lesz a nyomás, hogy egyszerűen nem fog folyni a víz a csapon. A minimális nyomás fenntartására a rendszer újraindításakor van szükség, hogy az minél hamarabb egyensúlyba kerüljön"- magyarázta Matuz.

Az ezen a héten végzett előkészületek miatt is néhány helyen, az Uzinei utcában, az ipari parknál, illetve a 15-ös és 16-os lakónegyedek végén elszíneződhet a víz - tette hozzá Matuz.


Az új víztartály beszerélese az ISPA projekt keretében végzett fejlesztések részét képezi
Az új víztartály beszerélese az ISPA projekt keretében végzett fejlesztések részét képezi


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: